Przed Wami krem, który zanim znajdzie się na chlebie, naleśniku, waflu lub biszkopcie zdąży w znacznej ilości trafić bezpośrednio do Waszych brzuchów ;] Intensywnie mleczny, maślany, bardzo słodki, wysokokaloryczny, pełnotłusty – jednym słowem idealny. Wielbicie batoników Milky Way – oszalejecie! :]

Składniki:

  • 1/3 szklanki mleka
  • 1/3 szklanki cukru
  • 2 czubate łyżki cukru waniliowego (najlepiej domowego)
  • 2,5 szklanki mleka w proszku
  • 2 kostki miękkiego masła (2×200 g)

Przygotowanie:

W rondelku podgrzewamy mleko z cukrami aż do rozpuszczenia i uzyskania jednolitego syropu.
2 kostki masła kroimy na mniejsze części i miksujemy z przygotowanym syropem. Następnie dodajemy stopniowo mleko w proszku, ponownie miksujemy. Przekładamy do szczelnego pojemnika. Przechowujemy w lodówce, wyciągamy na godzinę przed spożyciem. Najlepiej zjeść w przeciągu tygodnia.

Smacznego :]