Spis treści:
Przed Wami krem, który zanim znajdzie się na chlebie, naleśniku, waflu lub biszkopcie zdąży w znacznej ilości trafić bezpośrednio do Waszych brzuchów ;] Intensywnie mleczny, maślany, bardzo słodki, wysokokaloryczny, pełnotłusty – jednym słowem idealny. Wielbicie batoników Milky Way – oszalejecie! :]
Składniki:
- 1/3 szklanki mleka
- 1/3 szklanki cukru
- 2 czubate łyżki cukru waniliowego (najlepiej domowego)
- 2,5 szklanki mleka w proszku
- 2 kostki miękkiego masła (2×200 g)
Przygotowanie:
W rondelku podgrzewamy mleko z cukrami aż do rozpuszczenia i uzyskania jednolitego syropu.
2 kostki masła kroimy na mniejsze części i miksujemy z przygotowanym syropem. Następnie dodajemy stopniowo mleko w proszku, ponownie miksujemy. Przekładamy do szczelnego pojemnika. Przechowujemy w lodówce, wyciągamy na godzinę przed spożyciem. Najlepiej zjeść w przeciągu tygodnia.
Smacznego :]
Wyświetleń: 812